Σελίδες

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καταγγελία του Π.Α.ΜΕ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Σερρών) καταγγέλλει το γεγονός παραπομπής ασθενούς από ΚΥ, σε ημέρα αργίας και ώρα εφημερίας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έχοντας πληρώσει το χαράτσι των 5€ για να εξεταστεί. Αυτό έγινε γιατί το....
περιστατικό είχε εκτιμηθεί στο ΚΥ ως μη επείγον, αλλά παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση ως επείγον!
Δεν είναι  το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγραφεί στη διάρκεια αυτού του έτους.  Είναι γνωστή τακτική στα κέντρα υγείας του Νομού Σερρών οι ασθενείς να πληρώνουν το αντίτιμο των 5€ σε ώρες εφημερίας (όταν εκτιμούνται από το γιατρό ότι δεν είναι επείγοντα), που υποτίθεται ότι λειτουργούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε επείγοντα περιστατικά.  Η πρακτική αυτή δε βασίζεται σε καμία επίσημη απόφαση και όταν η διοίκηση του νοσοκομείου, συγκεκριμένα η απερχόμενη, πριν από πολλούς μήνες είχε ενημερωθεί από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για παρόμοια περιστατικά και είχε ερωτηθεί για την ισχύ τους δεν έδωσε σαφή απάντηση.
Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις μας στους γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου καταγγέλλουν την πολιτική της συγκυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθούν πιστά τις πολιτικές τις ΕΕ στην υγεία και τα υπόλοιπα αγαθά που καλύπτουν βασικές ανάγκες του λαού. Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, υποβαθμίζει τις παροχές υπηρεσιών υγείας και αναγκάζει τους εργαζόμενους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να λάβουν τις ελάχιστες παροχές σε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχει προκύψει. Κι όλα αυτά σε συνθήκες βαθέματος την οικονομικής κρίσης που έχει πετάξει εκτός δουλειάς χιλιάδες εργαζόμενους, που παραμένουν άνεργοι χιλιάδες νέοι, που έχουν τσακιστεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και που μεγάλο κομμάτι του λαού ζει πολύ κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Καλεί το λαό να μη δεχθεί να πληρώνει χαράτσια σε κανενός είδους παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τους εργαζόμενους σε μονάδες υγείας να μη δέχονται να παίζουν ρόλο εισπρακτικό εις βάρος των ασθενών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
- Να καταργηθεί το χαράτσι των 5€ για την εξέταση των ασθενών στα τακτικά ιατρεία.
- Να μην κλείσει  και να μη συγχωνευτεί κανένα Νοσοκομείο και ΚΥ.
- Να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ με το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
- Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
(παρατάξεις που ανήκουν στο Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: