Σελίδες

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί ο Σαμαράς «έκοψε» τον Τζιτζικώστα

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr χθες υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο κ. Σαμαράς του πρότεινε να είναι ο....
υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου υπάρχει δυστοκία γιατί κανείς δεν θέλει να κατέβει απέναντι στον κ. Γιάννη Μπουτάρη και του είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια.

Δήμο Θεσσαλονίκης ή τίποτα, είπε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός στον κ. Τζιτζικώστα. Κατεβαίνω μόνος μου στην Περιφέρεια, απάντησε κατά πληροφορίες στον κ. Σαμαρά ο περιφερειάρχης προκαλώντας εμπλοκή στη ΝΔ για τις υποψηφιότητες στην Βόρειο Ελλάδα.

Αφού αρνήθηκε να κατέβει στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος για την Περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες για την Περιφέρεια το Μέγαρο Μαξίμου προορίζει τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα όμως η ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: ή να υποχωρήσει και να στηρίξει την υποψηφιότητά του και να έχει πιθανότητες να πάρει την Περιφέρεια ή να κατεβάσει άλλον υποψήφιο, να διασπάσει τις δυνάμεις της και να αυξήσει την πιθανότητα ήττας.

Μέσα στην αναταραχή ο πρώην περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος παρά την απαξίωσή του διατηρεί κάποιο κοινό έχει ταχθεί με τον κ. Τζιτζικώστα. Ο δε κ. Ιωαννίδης είναι επίσης εκνευρισμένος.

Προ εβδομάδων είχε ραντεβού με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Ιωαννίδης λέει ότι αν είχε συμφωνηθεί εγκαίρως -από τον Οκτώβριο- και είχε προλάβει να προετοιμαστεί θα μπορούσε να κατέβει απέναντι στον κ. Μπουτάρη. Η εντύπωση που υπήρχε τότε ήταν ότι θέλει το χρίσμα για τον Δήμο.

Με την καθυστέρηση που υπήρξε όμως δεν μπορεί να δώσει με αξιώσεις τη μάχη. Ο κ. Ιωαννίδης στρέφει τα πυρά του εναντίον του γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου. Μόλις πριν από μερικές ημέρες πήγε μάλιστα στη Συγγρού και είχε έντονο διαπληκτισμό με τον κ. Γραμματέα του κόμματος -λένε ότι οι φωνές τους ακούγονταν στους διαδρόμους.

Θεωρεί ότι η εμπλοκή δημιουργήθηκε από κακό χειρισμό του κ. Παπαμιμίκου ο οποίος για δικούς του λόγους ήθελε τον κ. Τζιτζικώστα για την περιφέρεια ενώ δεν προωθούσε την διική του υποψηφιότητα για τον Δήμο.

Η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης γίνεται πιο δύσκολη καθώς ακόμη και βουλευτές της ΝΔ όπως η κ. Φωτεινή Πιπιλή εμφανίζονται υπέρ του κ. Μπουτάρη. Η κυρία Πιπιλή αρνήθηκε να είναι υποψήφια για τον Δήμο Αθηναίων παρότι στις μετρήσεις πήγαινε πολύ καλά.

Μαξίμου και Συγγρού θεωρούσαν ότι μπορεί να περιμένει ως λύση καταφυγής αν δεν έβρισκαν καλύτερο υποψήφιο. Μέχρι που η κυρία Πιπιλή έκανε τις δηλώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: