Σελίδες

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΕΒΕΣ: Να μην κλείσει το εργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών

Συνεδρίασε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 30 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης».
Το θέμα που μονοπώλησε τη συνεδρίαση ήταν η....
πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε το Επιμελητήριο για τοΕργοστάσιο Ζάχαρης Σερρών.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας παρουσίασε τη λεπτομερή και εμπεριστατωμένη εικόνα της κατάσταση που επικρατεί στο Ζαχαρουργείο των Σερρών, ενώ αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα πρόσφατα, με κορυφαία αυτή την συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Ενημέρωσε το Σώμα ότι η πρόταση που κατατέθηκε κρίθηκε ικανοποιητική και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν υπάρξει επιμονή, μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα δηλαδή να αναλάβει το Επιμελητήριο τη διεύθυνση και λειτουργία του εργοστασίου.
Κατά την παρουσίαση των στοιχείων φάνηκε ξεκάθαρα ότι το μεγάλο ενεργειακό κόστος λειτουργίας παραμένει υψηλό, παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο λειτουργεί και καταναλώνει φυσικό αέριο, ως καύσιμη ύλη.
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Χρυσάφης. Συνεχάρη την Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την πρωτοβουλία που έλαβε και ζήτησε να στηριχθεί η πρόταση του ΕΒΕ τεχνικά, από οικονομολόγο και τεχνικό, ώστε να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη. sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: