Σελίδες

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο Χρ. Μέγκλας για την ΕΒΖ

Σε "πείραμα ανάπτυξης" καλεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να βοηθήσει και να ανακοινωθούν άμεσα ανταγωνιστικές τιμές για τα ζαχαρότευτλα προς τους αγρότες. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:


Αριθμ. Πρωτ.: 1302
ΠΡΟΣ:   Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κο Αντώνη Σαμαρά

ΚΟΙΝ:
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Κο Αθανάσιο Τσαυτάρη
Τον Υπουργό Οικονομικών,
Κο Γιάννη Στουρνάρα
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Κο Κωστή Χατζηδάκη
Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης
Κο Θεόδωρο Καράογλου
Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας
Κο Απόστολο Τζιτζικώστα
Τους Βουλευτές του Ν. Σερρών
Τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών
Κο Ιωάννη Μωυσιάδη

ΘΕΜΑ: Μέλλον  Εργοστασίου Ζάχαρης και τευτλοκαλλιέργειας στο Ν. Σερρών
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Σε συνέχεια της πρότασής μας προς τη Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. για ανάληψη από το Επιμελητήριο Σερρών της διοίκησης του Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών (συνημμένα σας αποστέλλουμε τις από 14.01.2014 σχετικές επιστολές μας), και παρακολουθώντας τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ τευτλοπαραγωγών, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Β.Ζ., κατά την οποία αποφασίστηκε συνάντηση για τις 29 Ιανουαρίου 2014 (!) με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ BANK, Νίκο Μαράντο, για την τιμολογιακή πολιτική 2014 της Ε.Β.Ζ. για τα τεύτλα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου!
    Εκτιμούμε ότι η ασκούμενη πολιτική της αναβλητικότητας, της αγνόησης του προβλήματος των αγροτών με τις τιμές των ζαχαρότευτλων και της μη εξεύρεσης άμεσης λύσης, θα οδηγήσει στη μη λειτουργία  του Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών το 2014, εάν δεν ληφθεί υπόψη και δεν συζητηθεί η πρότασή μας. Τονίζουμε δε ότι η Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας σχετικά με την πρόταση που αποστείλαμε, την οποία σημειωτέον επικροτούν αγρότες, πολίτες, πρώην Δήμαρχοι (ο. κ. Ανδρέου), εργαζόμενοι και πρώην στελέχη της Ε.Β.Ζ., Επιμελητήρια κ.ά.
    Πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες και να ανακοινωθούν άμεσα ανταγωνιστικές τιμές για τα ζαχαρότευτλα προς τους αγρότες, διότι οι υψηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου μικραίνουν ακόμα περισσότερο το χρόνο που απομένει για την έναρξη της  ούτως ή άλλως  πρώιμης καλλιεργητικής περιόδου των ζαχαρότευτλων, με συνέπεια – αυτό που απευχόμαστε - να μην επιλέξουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα, να χαθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος και να κινδυνεύει η λειτουργία του εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών, αλλά και των άλλων δύο εργοστασίων της Ε.Β.Ζ.
    Θεωρούμε ότι συμμερίζεσθε τη θέση μας ότι η εποχή και η οικονομική κατάσταση της χώρας μας επιτάσσουν να κρατάμε εργοστάσια ανοιχτά και όχι, με καθυστερήσεις (π.χ. προγραμματισθείσα συνάντηση στις 29.01.2014 που είναι πολύ αργά) και με τα ίδια λάθη του παρελθόντος,  να έχουμε ενώπιόν μας τον κίνδυνο να κλείσει ένας από τους τελευταίους πνεύμονας ζωής για τη μεταποίηση του Νομού Σερρών.
    Κύριε Πρωθυπουργέ, πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε την πρότασή μας και θα επιχειρήσετε ένα πείραμα ανάπτυξης και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει η προσωπική παρέμβασή σας για την άμεση ανακοίνωση ανταγωνιστικών τιμών ζαχαρότευτλων για την εφετινή καλλιεργητική περίοδο.


Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: