Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο απολογισμός της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

«Άρωμα εκλογών» είχε η τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε η δημοτική κίνηση «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων», την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στο κτίριο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., με τον επικεφαλής της και Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και να δεσμεύεται για συνέχιση της προσφοράς με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών...




Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, αναφέρθηκε στη φυσιογνωμία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων λέγοντας ότι: «H Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι η μοναδική δημοτική παράταξη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις ,με υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία, με ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική πορεία και έντονη παρουσία στα δημοτικά πράγματα».

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελίδης παρουσίασε το έργο της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια αυτής της δημαρχιακής θητείας λέγοντας ότι: «Με σκληρή δουλειά, συνέπεια και αποτελεσματικότητα υλοποιούμε τις προτεραιότητες που θέσαμε προεκλογικά στο σερραϊκό λαό για ένα Δήμο νοικοκυρεμένο και όμορφο». Συγκεκριμένα είπε ότι:

Μειώσαμε τα χρέη του Δήμου προς την αγορά κατά 50%. Απαλλάξαμε το Δήμο από ενοίκια ύψους 100.000 ευρώ. Ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε σε προγράμματα ύψους 38.000.000 ευρώ. Αξιοποιήσαμε δημοτικά κτίρια του Δήμου τα οποία είχαν εγκαταλειφτεί και κατέρρεαν.

Προσθέσαμε στον τομέα καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων 850.000 ευρώ κυρίως μέσω προγραμμάτων. Έργα ύδρευσης - αποχέτευσης ύψους 25.000.000 ευρώ.

Προσθέσαμε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής 1.750.000 ευρώ μέσω προγραμμάτων. Ολοκληρώσαμε και λειτουργήσαμε το υπόγειο παρκινγκ πίσω από το Διοικητήριο. Κατεδαφίσαμε την δημοτική αγορά και στον χώρο της δημιουργήθηκε πλατεία την οποία απολαμβάνουν πλέον οι πολίτες. Πεζοδρομήθηκε τμήμα της οδού Μεραρχίας δίνοντας ιδιαίτερη δυναμική στο κέντρο της πόλης. Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Δήμου Σερρών και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα στρατόπεδα Εμ. Παπά, Παπαλουκά, αποθήκες πυρομαχικών Λευκώνα.

Δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας την αξιοποίηση του κεντρικού πάρκου με την πεζοδρόμηση της οδού Δορυλαίου. Υλοποιούμε έργα ύψους 27.000.000 ευρώ στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Αναλυτικότερα ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε τα εξής: Εξοικονομούμε ενέργεια σε δημοτικά κτίρια με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 26 σχολεία, με την υλοποίηση προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια όπως Δημαρχείο, κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, 20ο δημοτικό σχολείο, 5ο δημοτικό σχολείο και λύκειο Προβατά.

Αξιοποιήσαμε δημοτικά κτίρια του Δήμου τα οποία είχαν εγκαταλειφτεί και κατέρρεαν, όπως: Tους ξενώνες Χρυσοπηγής. Το ιστορικό κτίριο του Ορφέα. Το πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων. Το κτίριο Μάλλιου. Το κτίριο της ΚΕΔΗΣ. Τους παιδικούς σταθμούς.

Προσθέσαμε στον τομέα καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων 850.000 ευρώ κυρίως μέσω προγραμμάτων και συγκεκριμένα: 147.000 ευρώ μέσω καινοτόμου προγράμματος για τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων. Προμηθευτήκαμε 400 κάδων ανακύκλωσης και ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης ύψους 300.000 ευρώ. Αγοράσαμε 150 κάδων κομποστοποίησης και ένα απορριμματοφόρο σύμμικτων απορριμμάτων ύψους 180.000 ευρώ. Αποκαταστήσαμε τους ΧΑΔΑ Κωσταντινάτου, Προβατά, Α.Βροντού από πρόγραμμα ύψους 230.000 ευρώ. Έγινε προμήθεια 150 κάδων σύμμικτων απορριμματοφόρων ύψους 70.000 ευρώ από ιδία έσοδα. Τοποθετήθηκαν κοντέινερς σε τοπικές και δημοτικές κοινότητες από ιδία έσοδα. Έργα ύδρευσης - αποχέτευσης ύψους 25.000.000 ευρώ. Μείωση του τιμολογίου νερού κατά 25% στην πόλη και 10% στα χωριά. Επέκταση κοινωνικού τιμολογίου σε άλλους 5.000 πολίτες. Προσθέσαμε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής 1.750.000 ευρώ μέσω προγραμμάτων. Συγκεκριμένα: Προμήθεια αυτοκινήτου για άτομα με κινητικά προβλήματα ύψους 65.000 ευρώ. Κοινωνικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ύψους 207.000 ευρώ. Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας ύψους 816.000 ευρώ. Προμήθεια εξοπλισμού σε ειδικά σχολεία ύψους 360.000 ευρώ. Συμβουλευτικό κέντρο κακοποιημένων γυναικών ύψους 300.000 ευρώ.

Δημιουργήσαμε την «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κατασκευή 500 ραμπών. Δημιουργία πολιτιστικού θεσμού «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» για ΑΜΕΑ.

Ολοκληρώσαμε και λειτουργήσαμε το υπόγειο πάρκινγκ πίσω από το Διοικητήριο. Κατεδαφίσαμε την δημοτική αγορά και στον χώρο της δημιουργήθηκε πλατεία την οποία απολαμβάνουν πλέον οι πολίτες. Πεζοδρομήθηκε τμήμα της οδού Μεραρχίας δίνοντας ιδιαίτερη δυναμική στο κέντρο της πόλης. Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Δήμου Σερρών και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα στρατόπεδα Εμ. Παπά, Παπαλουκά, αποθήκες πυρομαχικών Λευκώνα και θα περιέλθουν οριστικά και αμετάκλητα στο Δήμο Σερρών τα 300 στρέμματα από το σύνολο των 345 στρεμμάτων των τριών στρατοπέδων. Ένα θέμα που ταλάνιζε το Δήμο Σερρών εδώ και δεκαετίες, βρήκε τη λύση του με τον καλύτερο τρόπο. Ένα όραμα των Σερραίων δημοτών, η απόδοση των στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία για χρήσεις πρασίνου και κοινωνικών λειτουργιών παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας την αξιοποίηση του κεντρικού πάρκου με την πεζοδρόμιση της οδού Δορυλαίου, την ανακαίνιση του θερινού θεάτρου, την κατασκευή πίστας skate board, και διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις στον ενιαίο αυτό χώρο των 20 στρεμμάτων. Υλοποιούμε έργα ύψους 27.000.000 ευρώ στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Ολοκληρώνοντας τη ομιλία του ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε: «Συνεχίσουμε να διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για προσφορά και δημιουργία με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών». serraikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: