Σελίδες

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας θα φέρει το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Τις Σέρρες επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Ματζούφα, με αφορμή την ανάδειξη αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στο....
Παλαιόκαστρο Σερρών.
Στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη σε ενημερωτική εκδήλωση στο Διοικητήριο Σερρών με θέμα το έργο για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και ενός εργοστασίου μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο, σημειώνοντας πως θα επιλύσει χρόνια προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή, διασφαλίζοντας την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και εργοστασίου μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων, το οποίο θα τηρεί τις πλέον σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
Όπως είπε, «η διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Σερρών από πρόβλημα μετατρέπεται σε αναπτυξιακή ευκαιρία, καθώς περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν κατά την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος».
«Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 28 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 17 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα υπόλοιπα 11 εκατομμύρια ευρώ από τον ανάδοχο ιδιώτη, που ορίστηκε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία των αναπτυξιακών έργων στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και για την πολύτιμη συνδρομή του στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στο Πολύκαστρο Σερρών. Πρόκειται για μια ουσιαστική και απαραίτητη παρέμβαση, που θα εκσυγχρονίσει τους τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στις Σέρρες», σημείωσε.
Τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών και αρμόδιος στον τομέα υποδομών και χωρικού σχεδιασμού στην Π.Κ.Μ. Γιάννης Μωυσιάδης, παρουσία των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Σερρών Αθανάσιου Μπασδάνη, Νικόλαου Σφελινιώτη και Ευθύμιου Ραμπότα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές του νομού Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ), Θεόφιλος Λεονταρίδης (ΝΔ) και Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και οι Δήμαρχοι Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, Εμμανουήλ Παππά Βαγγέλης Καλαθάς, Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης και Βισαλτίας Δημήτρης Καλαϊτζής.

Στις 14.45, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε, μαζί με τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Μηταράκη, την εταιρεία βιομηχανίας γάλακτος «ΚΡΙ-ΚΡΙ», προκειμένου να ενημερωθούν για τις προσπάθειες της εταιρείας να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που υπέστη τμήμα του.
Ακολούθως, μετέβη στον κόμβο της Αμφίπολης, όπου θα επιθεωρήσει, μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Νότη Μηταράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Σερρών Αθανάσιο Μπασδάνη και Νικόλαο Σφελινιώτη, το έργο οδοποιΐας Αμφίπολης-Μεσοράχης του οδικού άξονα Αμφίπολης-Σερρών, παρουσία εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: