Σελίδες

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ίκαροι από τα παλιά… νίκησαν 106-62 την Αγία Παρασκευή!

Νίκη; Ναι. Καλή εμφάνιση; Ναι. Βαθμολογική ανάσα; Ναι. Ανεβασμένη ψυχολογία; Ναι. Παραμονή; Όχι. Οι Ίκαροι, έκαναν το καθήκον τους κόντρα στην ΚΑΠ και πήραν τη νίκη που τόσο αναζητούσαν εδώ και 5 αγώνες. Η εμφάνιση όμως όλων των παικτών και του staff, ήταν αποθεωτική από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΔΑΚ Σερρών και είδε 100σταρα από μια ομάδα, που έχει ξαναπαίξει τέτοιο μπάσκετ, αλλά η προσπάθεια είχε....
μείνει μισή. Το ατομικό ταλέντο των «κυανοκίτρινων» το γνωρίζαμε, πλέον όμως είδαμε και το ομαδικό πνεύμα στο παρκέ, που αν βγάζει σε κάθε αγώνα τέτοια ενέργεια, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν αντίπαλο!

Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Σίφουνας η ομάδα των Ικάρων στο α’ δεκάλεπτο, που μπήκε με φοβερή διάθεση στον παρκέ με σκοπό να τελειώσει το ματς με την ‘’Αγία’’, πριν καν ξεκινήσει. Το τρομερό πάθος στην περιφερειακή άμυνα και την πρώτη πάσα, η ταχύτητα στην επίθεση και η δουλειά κάτω από το καλάθι έφεραν τους γηπεδούχους να προηγούνται 14-0, μέχρι να δεχτούν το πρώτο τους καλάθι. Η ομάδα της ‘’Αγίας’’ επέμεινε στα άστοχα σουτ τριών πόντων με σκοπό να μειώσει το σκορ αλλά μάταια. Το 24-12 ήταν το σκορ περιόδου με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τραβηγμένα τρίποντα στο τέλος των επιθέσεων τους.

Στο β’ δεκάλεπτο η Αγία πέτυχε ένα γρήγορο 4-0 μειώνοντας το σκορ σε 24-16, εκμεταλλευομένη την καλή της άμυνα και τα λάθη των Ικάρων. Μέχρι εκεί όμως. Η επιλογή του Νίκου Οικονόμου να αφήσει κάποιους παίκτες της ΚΑΠ να πάρουν τα σουτ… που δεν μπήκαν όμως, αποδείχτηκε εύστοχη, καθώς σε συνδυασμό με τα δουλευμένα box out οι Ίκαροι μάζεψαν όλα τα «σκουπίδια» και στο επιθετικό transition χτύπησαν την Αγία Παρασκευή. Το double σκορ 40-20 και το 53-27 σκορ ημιχρόνου έδωσε την δυνατότητα και για rotation καθώς η Σερραϊκή ομάδα ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από ιώσεις.

Με το πόδι στο γκάζι, συνέχισαν οι Ίκαροι και στο γ΄ δεκάλεπτο, μην αφήνοντας τους αντιπάλους, υποψία ανατροπής του αγώνα. Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε σε άμυνα-επίθεση και με τον Φίλιππο Συμεωνίδη σε μεγάλα κέφια, οι «κυανοκίτρινοι» καθήλωσαν μια ομάδα, που από το σημερινό βράδυ ετοιμάζει  τα πλάνα της για την Β΄ Εθνική. Αποκορύφωμα της εξαιρετικής βραδιάς του Σερραίου σέντερ το κάρφωμα για το 71-40 με alley oop πάσα του Λυμπεροπουλου. Σκορ δεκαλέπτου 73-44.

Το -29 για την ΚΑΠ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την διάθεση των φιλοξενούμενων να παλέψουν το ματς, σε αντίθεση με τους Ικάρους, που το πάθος δεν σταμάτησε ποτέ, λες και παιζαν και για τα υπόλοιπα… χαμένα παιχνίδια, που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Τα λεπτά μέχρι το τελικό σφύριγμα της κόρνας ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και δόθηκε ευκαιρία ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες και των δυο ομάδων. Τελικό σκορ 106-62.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ:
# Το πάθος και το καλό πρόσωπο των Ικάρων, το είχαμε δει και σε άλλα ματς, που η ομάδα δεν κέρδισε. Την διάρκεια όμως στο καλό της παιχνίδι την είδαμε πρώτη φορά.
# Συμεωνίδης με αντιβίωση αλλά και πάθος, έκρηξη, καλές βοήθειες που έβγαλαν τον σέντερ φορ των Ικάρων… όπως πρέπει, για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα! Με ρεκόρ στο tendex 1.507 σχεδόν αλάνθαστος!
# Κάποιοι θα παραξενεύτηκαν απο την αλλαγή φανέλας της ομάδας αλλά αυτό συνέβη με εντολή του coach Οικονόμου, που ζήτησε από τον φροντιστή Τάσο, οι Ίκαροι να παίξουν με την κίτρινη στολή… Το γούρι, πέτυχε!
# Κατά το ζέσταμα, ο κόσμος των Ικάρων ήταν λιγοστός στο κλειστό της Κοιλάδας, με το τζάμπολ όμως, οι «πιστοί» των «κυανοκίτρινων», βρέθηκαν στις εξέδρες και όχι μόνο στήριξαν τους παίκτες στα δύσκολα αλλά απολαυσαν και ωραίο θέαμα. Με έκπτωση 50% στα διάρκειας, και τέτοιες νίκες, ενδεχομένως να αυξηθεί ο κόσμος στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος.
# Επιτέλους η περιβόητη… ενέργεια ήρθε και στις Σέρρες και κράτησε 40’. Οι παίκτες φάνηκαν πιο διαβασμένοι από άλλες φορές και σε συνδυασμό με την ομαδικότητα (30 ασιστ), εντυπωσίασαν το κοινό! Όλα τα λεφτά όμως το επόμενο ματς-τελικός στον Λαγκάδα, κόντρα στον επικίνδυνο Ερμή.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   106-62
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-12, 53-27, 73-44, 106-62
Διαιτητές:  Ξενικάκης-Δεληγιαννίδης-Συμεωνίδης
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Οικονόμου): Μποχωρίδης 5 (1τρ., 4 ασ.), Σταμπουλής 14 (4κλ.), Δήμας 10 (1), Λυμπερόπουλος 10 (3 τρ., 8 ασ.), Κουτίνας 13, Συμεωνίδης 26 (4 ασ.), Σιώπης 4, Τράκας, Ναούμης 10 (2), Κίντερ 11, Γεωργιάνος 3 (1), Παπαδόπουλος.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Αποσκίτης): Καρβούνης 6 (2/7τρ.), Νικολαϊδης 9 (3/7 τρ.), Μπουρδάνος 7 (1τρ., 7ασ.), Βασιλόπουλος, Καρτέρης 8 (2), Ζερβός 2, Γκολούμποβιτς 8, Σβαρνάς, Αναγνωστόπουλος 8, Ψαρόπουλος, Ματζιώρης 14.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ικαροι Σερρών – Αγία Παρασκευή   106-62
Αρκαδικός – Ερμής Λαγκαδά   76-73
Ψυχικό – Φίλιππος Βέροιας     80-63
Λαύριο – Καβάλα    70-74
Κόροιβος Αμαλιάδας  - Παγκράτι   78-69
Φιλαθλητικός – ΟΦΗ   72-68
Ηρακλής – ΑΕΚ     51-73
Επόμενη αγωνιστική (18/1):
Ερμής Λαγκαδά – Ικαροι Σερρών
Αρκαδικός – Ψυχικό
Αγία Παρασκευή – Λαύριο
Καβάλα – Κόροιβος Αμαλιάδας
Παγκράτι – Φιλαθλητικός
ΟΦΗ – Ηρακλής
ΑΕΚ – Φίλιππος Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: