Σελίδες

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Σερρών: Συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της

Οι συνεταιριστικές τράπεζες Πελοποννήσου, Σερρών και Ηπείρου κατάφεραν να ανακεφαλαιοποιηθούν και συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα των διοικήσεών τους αλλά κυρίως των τοπικών κοινωνιών που μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία κράτησαν τις....
τοπικές συνεταιριστικές τράπεζες ζωντανές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανταγωνισμό, τις χορηγήσεις αλλά και τις θέσεις εργασίας τραπεζουπαλλήλων στα καταστήματά τους.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Σερρών λειτουργεί ως Πιστωτικό Ίδρυμα από το 2004 με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και αποτελεί τη συνέχεια του Αστικού Πιστωτικού Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού, ο οποίος ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 από ομάδα επιχειρηματιών μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών και την υποστήριξη Παραγωγικών Φορέων του Νομού.

Οι μετοχές διατίθενται σε παλαιούς και νέους συνεταίρους προς 38,8 ευρώ η κάθε μία. Παλαιά μέλη είναι τα μέλη που κατέχουν συνεταιριστικές μερίδες μέχρι την ημερομηνία έγκρισης του Ενημερωτικού ∆ελτίου.  Για αγορά δέκα μερίδων θα ισχύει το δώρο μίας συνεταιριστικής μερίδας.
Η διάθεση των μερίδων θα γίνει με απόλυτη χρονική προτεραιότητα σε παλαιούς και νέους συνεταίρους, μέχρι του ποσού των 5.000.000 ευρώ.
Τέλος, επισημαίνεται ότι δε μεταβιβάζονται δικαιώματα παλαιών συνεταίρων σε νέους κατά τη διαδικασία αύξησης των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας.

«Βρισκόμαστε στο δέκατο έτος της πορείας μας», τόνισε σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηλιάδης, «μιας πορείας που αντικατοπτρίστηκε στην τοπική οικονομία κι απεικονίστηκε στην εμπιστοσύνη που την περιέβαλαν και την περιβάλλουν οι Σερραίοι. Ποτέ δεν αποκλίναμε από τους στόχους μας. Διαθέσαμε προϊόντα που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς των Σερρών, με αμεσότητα, ευελιξία, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και αξιοκρατία, καθώς η τράπεζα διοικείται τοπικά από τους Σερραίους, διά των εκπροσώπων τους».

Τοπική στήριξη – Εκκλησία και Περιφερειάρχης

«Πρέπει να στηρίξουμε τις τοπικές προσπάθειες, έτσι ώστε να έχουμε μια τόνωση της τοπικής μας αγοράς. Η Εκκλησία μας πρωτοστατεί σ’ αυτή την προσπάθεια, με ορισμένες εποχές σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρας, διότι δεν πρέπει να απέχει από τις δράσεις και τα τεκταινόμενα του τόπου μας. Η Εκκλησία μας είναι του λαού, ενδιαφέρεται και αγωνίζεται και αγωνιά γι’ αυτόν. Πρέπει λοιπόν, να δώσουμε προτεραιότητα στην αγορά των Σερρών , τις πρωτοβουλίες των Σερραίων επιχειρηματιών», είπε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε τη στήριξή του, τονίζοντας ότι «ως Περιφέρεια, στηρίζουμε στην πράξη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας να υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες όπως της τράπεζας των Σερρών». Μάλιστα ως ένδειξη στήριξης κατέθεσε τη δική του ιδιωτική συμμετοχή.

«Κομμάτι του επιμελητηρίου Σερρών», χαρακτήρισε τη συνεταιριστική τράπεζα ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας, προσθέτοντας ότι «σε μια εποχή μηδενικής ρευστότητας προς τους επιχειρηματίες περιμένουμε όλοι μια καλύτερη ημέρα. Θέλουμε μια δική μας τράπεζα πιο δυνατή από σήμερα κι ευχόμαστε ότι οι Σερραίοι θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση μέσω της Α.Μ.Κ. Αν αυξηθούν τα κεφάλαια, θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν περισσότερα χρήματα στους Σερραίους επιχειρηματίες, θα γίνουν επενδύσεις και θα μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: