Σελίδες

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Κ.Μ.

Προσκλητήριο μαθαίνουμε πως ετοιμάζεται να απευθύνει ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση εν όψει της στελέχωσης του ψηφοδελτίου του για τις εκλογές της άνοιξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πάντως, ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του μάλλον είναι έτοιμο, ενώ δεν είναι υπερβολή ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υποψήφιοι κάνουν…
ουρά για να ενταχθούν. Πρώτα πάντως, ο περιφερειάρχης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στην υφιστάμενη παράταξη. Κι αυτό επειδή διάφοροι αφήνουν υπονοούμενα ότι δε θα είναι υποψήφιοι, άλλοι εκφράζουν πικρίες και άλλοι έχουν υποψιαστεί ότι δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια του κ. Τζιτζικώστα. Εντός της εβδομάδας θα γίνει το ξεκαθάρισμα, καθώς θα υπάρξει συνεδρίαση της ομάδας, ενώ μεγάλη σημασία έχει τι θα γίνει με τους νυν αντιπεριφερειάρχες.

Ας καταγράψουμε τα σίγουρα: Μια παραμονή (του Γιάννη Γιώργου από τη Χαλκιδική) και μια αποχώρηση (του Χρήστου Γκουντενούδη από το Κιλκίς, που μεταπηδά στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση). Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης (Ημαθία) και ο Γιώργος Τσαμασλής (Θεσσαλονίκη) επίσης λοξοκοιτάζουν προς τη διεκδίκηση Δήμων, ενώ ο Ιωάννης Μωυσιάδης (Σέρρες), ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Πέλλα) και η Σοφία Μαυρίδου (Πιερία) παραμένουν ερωτηματικά. Ξεκάθαρο είναι ότι εκτός επόμενου σχήματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Μήτσιου (το έχει δηλώσει), ενώ την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με τον κ. Τζιτζικώστα εκφράζει πλέον ανοιχτά ο Μίμης Φωτόπουλος, που εγκατέλειψε τα σχέδια για διεκδίκηση του Δήμου Δέλτα.

- Πρόβλημα με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ο κ. Τζιτζικώστας, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, εφόσον τελικά ο κ. Γιώργος Τσαμασλής επιμείνει στην πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Θερμαϊκού. Μην αποκλείσετε εκπλήξεις. Όπως επίσης μην ξεχνάτε τη στενή σχέση που συνδέει τον περιφερειάρχη με τον επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη. Στο πλευρό του ο τελευταίος έχει ανθρώπους που έχουν ακτινοβολία, όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η Εύα Καϊλή… Κάτι ακούσαμε, κάτι είδαμε, μπορεί και να παρεξηγήσαμε. Πάντως, ήρθε και ο αυριανός φιλικός αγώνας της Εθνικής του Euro 2004, με αρχηγό το Ζαγοράκη και έδεσαν οι υποψίες… Άσε που ένα ψηφοδέλτιο χρειάζεται άρωμα γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: