Σελίδες

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αγγελίδης: «Νοικοκυρέψαμε κτήρια του Δήμου Σερρών που κατέρρεαν

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για το έργο και τις δράσεις της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 παρουσία δημοτικών του συμβούλων, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε κτίρια του Δήμου Σερρών που κατέρρεαν και τα οποία ανακαίνισε η δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να.....
χρησιμοποιούνται τώρα και να τα απολαμβάνουν οι πολίτες...

Ο κ. Αγγελίδης ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε, ότι εκτός από το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, η δημοτική αρχή έκανε ένα συμμάζεμα και νοικοκύρεμα κτιρίων του Δήμου τα οποία στην κυριολεξία κατέρρεαν.

«Σώσαμε και αξιοποιήσαμε κτίρια του Δήμου Σερρών που κατέρρεαν, όπως το ιστορικό κτίριο του «Ορφέα», το πρώην ορφανοτροφείο θηλέων, την οικία «Μάλλιου», τους ξενώνες Χρυσοπηγής, το τουριστικό περίπτερο της Ακρόπολης Σερρών, τα δημοτικά αναψυκτήρια», τόνισε ο δήμαρχος ενώ αναφερόμενος σε κάθε κτίριο ξεχωριστά είπε:



«-- To κτιριακό συγκρότημα των ξενώνων Χρυσοπηγής το οποίο είχε εγκαταλειφθεί, ανακαινίσθηκε και φιλοξενεί διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους.

-- Το ιστορικό κτίριο του Ορφέα το οποίο στην κυριολεξία κατέρρεε, ανακαινίσθηκε, λειτουργεί και ξαναβρήκε την παλιά του αίγλη.

-- Το κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων  ανακαινίζεται και σύντομα θα μετατραπεί σε ένα κτίριο «κόσμημα» για το Δήμο Σερρών.

-- Η οικία Μάλλιου η οποία είχε εγκαταλειφθεί και υποστεί πολλές ζημίες, ανακαινίσθηκε και λειτουργεί πλέον ως Συμβουλευτικό Κέντρο κακοποιημένων γυναικών θυμάτων βίας.

-- Το κτίριο της ΚΕΔΗΣ(πρώην ΔΕΠΚΑ) ανακαινίσθηκε εσωτερικά και εξωτερικά για πρώτη φορά από τότε που κατασκευάστηκε.

-- Ανακαινίσθηκαν και βάφτηκαν κτίρια παιδικών σταθμών.

-- Βάφτηκε εξωτερικά το Δημαρχείο Σερρών και φωταγωγήθηκε μετά από 30 χρόνια.

-- Επίσης ανακαινίσθηκαν και έγινε ένα συμμάζεμα σε κτίρια δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων».

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Σερρών είπε ότι ακίνητα του Δήμου τα οποία είχαν μετατραπεί σε χωματερές όπως, το τουριστικό περίπτερο της Ακρόπολης Σερρών, τα δημοτικά αναψυκτήρια του Αγίου Ιωάννη, της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων και το θερινό θεατράκι, η δημοτική αρχή τα αξιοποίησε και τα έθεσε σε λειτουργία χωρίς να ξοδέψει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τα απολαμβάνει, να βρίσκουν δουλειά σε αυτά Σερραίοι Δημότες και να εισπράττει κάποια έσοδα ο Δήμος.

Τέλος, υπογράμμισε, ότι στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των ακινήτων του Δήμου, έγινε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων που ενσωματώθηκαν στο Δήμο Σερρών.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: