Σελίδες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν σήμερα για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων των Σερρών.

Προσφορές υπέβαλαν οι κοινοπραξίες Archirodon Group - Intrakat - Envitec, η κοινοπραξία Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Προσφορά δεν κατέθεσε ο όμιλος Κοπελούζου μέσω της Novaera, παρά το ότι είχε περάσει στην....
επόμενη φάση.

Νωρίτερα, το euro2day.gr μετέδιδε:

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προκειμένου να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων πριν ζεσταθεί η προεκλογική περίοδος εν όψει δημοτικών εκλογών.

Σήμερα υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό για το έργο ΣΔΙΤ που αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων Σερρών, ενώ μέσα στον μήνα θα ολοκληρωθεί και η προεπιλογή στον αντίστοιχο διαγωνισμό για τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ειδικής γραμματείας ΣΔΙΤ, στις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Αχαΐας και εκτιμάται (αφού έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση των τοπικών δημοτικών αρχών) πως τον Απρίλιο του 2014 θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για τις μονάδες σε Γραμματικό και Κερατέα. Για μετά τις δημοτικές εκλογές τοποθετείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις δύο μεγάλες μονάδες της Αττικής σε Λιόσια και Φυλή.

Στον διαγωνισμό για τις Σέρρες, που οι δεσμευτικές προσφορές υποβάλλονται σήμερα, αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, η χρηματοδότηση, η κατασκευή, η συντήρηση και η λειτουργία υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων για 27 έτη. Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 90.000 τόνους, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους.

Στην τελική φάση έχουν προκριθεί η κοινοπραξία Archirodon Group - Intrakat - Envitec, η κοινοπραξία Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η Novaera Hellas του ομίλου Κοπελούζου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται τουλάχιστον τρεις προσφορές καθώς κάποιος εκ των υποψηφίων ενδέχεται να αποσυρθεί.

Εντός του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η προεπιλογή στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αναθέτουσα αρχή τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στην πρώτη φάση κατατέθηκαν επτά προσφορές, και συγκεκριμένα από την κοινοπραξία Archirodon Group - Intrakat - Envitec, την κοινοπραξία Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ, από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την Τοξότης, την κοινοπραξία ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ, την κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης και από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ. Σημειώνεται πως το έργο εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ στις 4 Οκτωβρίου 2013, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε μία εβδομάδα μετά, στις 11 Οκτωβρίου, και στις 3 Δεκεμβρίου 2013, 2 μήνες μετά την έγκριση του έργου, έγινε η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Προ ημερών εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής το σχέδιο της Πρόσκλησης στον Ανταγωνιστικό Διάλογο για τον διαγωνισμό που αφορά τη μονάδα της Κερατέας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανταγωνιστικός διάλογος για τη μονάδα του Γραμματικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: